CTF-tekmovanje CODE CTF

V novembru 2023 smo se udeležili CTF-tekmovanja v Münchnu, ki ga je organiziral CODE raziskovalni inštitut (https://www.unibw.de/code) v sodelovanju s CTF-ekipo Localos. Pri podjetju Viris spodbujamo naše zaposlene, da se udeležujejo kakovostnih CTF-tekmovanj in tako nadgradijo svoje tehnično znanje. Nekaj več o CTF-tekmovanjih si lahko preberete v naši prejšnji objavi tukaj.

Za udeležbo na glavnem dogodku smo se morali kvalificirati na online kvalifikacijah, ki so potekale v mesecu oktobru. S svojim dosežkom, 3. mestom, smo se uspešno uvrstili na zaključni dogodek.

Finalni dogodek se je začel v petek 24. 11. 2023 ob 18. uri in se zaključil naslednji dan ob 12, kar je pomenilo kar 18 ur neprekinjenega tekmovanja! Ja, 18 ur nenehne hekerske akcije! Raznolike naloge so nas ves čas držale zaposlene in predstavljale pravi izziv. Začeli smo v ozadju, a smo se v nadaljevanju, okrog 2. ure ponoči, zavihteli na prvo mesto!

V nadaljevanju smo uspešno rešili še kar nekaj nalog, vendar so nas nekateri tekmovalci do jutra dohiteli. Organizatorji so zraven klasičnih nalog pripravili tudi zanimive izzive, ki so vključevali Wi-Fi, pametno uro in virtualno resničnost. Zajtrk, ki so ga organizatorji pripravili ob 7. uri zjutraj, je bila dobrodošla energijska spodbuda pred zaključkom tekmovanja. Kljub utrujenosti so nas zanimive in težavne naloge držale pokonci. Na koncu smo med 25. ekipami, ki so se udeležile finala, dosegli 4. mesto!

Iskrena hvala organizatorjem za odlično organizacijo dogodka in gostoljubje. Komaj čakamo. da se ponovno vidimo!